cyberrisico, slotjes, corona, cybercriminelen, thuis werken

Cyberverzekering

Uw bedrijf uitstekend verzekerd tegen de financiële gevolgen van cybercrime en andere cyberincidenten.

Vraag offerte aan!

Met een goede verzekering minder zorgen voor cybercrime

Een op de drie mkb bedrijven in Nederland wordt geconfronteerd met een hack of aanval van cybercriminelen! Denkt u nu: dat zal niet bij mij gebeuren want wat valt er nou bij mij te halen?

Die uitspraak horen wij veel. Het is belangrijk om u te realiseren dat het daar niet om gaat. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken worden mkb bedrijven zelden bewust getarget. Criminelen zetten gewoon duizenden lijntjes tegelijk uit en zien dan wel waar ze binnen komen. Het gaat er dus om wat uw data en systemen waard zijn voor u.

Wat kost het u als u een dag of zelfs weken niet kunt werken? Of als de productie plat ligt? Als al de klant- of patiëntgegevens op straat liggen? En wat is het u waard om te voorkomen dat dat gebeurt? Cyberschade ontstaat niet alleen door kwade opzet van cybercriminelen. Ook u of uw medewerkers kunnen er voor zorgen dat er iets misgaat met data of het functioneren van de digitale systemen. Bij datalekken is eigen onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis zelfs in de meeste gevallen de oorzaak.

Het is tijd om met een bredere scope naar digitale veiligheid te kijken. Te erkennen dat cyber en data security een gedeelde verantwoordelijkheid van iedereen binnen het bedrijf is, die niet langer kan worden afgedaan als technisch probleem van de IT-leverancier.
En het goede nieuws? Dat is lang niet zo moeilijk als het klinkt. Met wat relatief eenvoudige aanpassingen en een andere mindset, komt u al een heel eind.

Cyberverzekering

Als u digitale beveiliging hoog op de agenda zet, komt u vanzelf uit bij de verzekeringsvraag. Want ook met een goede beveiliging, is de kans op een cyberincident niet helemaal weg. Dat u dan kunt terugvallen op een cyberverzekering maakt enorm veel uit voor uw overlevingskansen. Neem daarom contact op met een van onze specialisten voor een gesprek over uw cyberrisico’s en de verzekeringsoplossingen. 

Stel ons gerust uw vraag