Weer meer hypotheken met NHG afgesloten

Hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie blijven onverminderd populair. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er 12% meer NHG-hypotheken afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar. 

huis, gezin, man, vrouw, kind, hypotheek, verhuizen
Nieuws
Datum: 22-06-2020

In totaal hebben 28.900 huishoudens in de eerste drie maanden van 2020 een hypotheek met NHG afgesloten. De populariteit is vooral te danken aan het feit dat NHG-hypotheken een vangnet bieden als u uw hypotheeklasten niet meer kunt betalen.

Verduurzaming 

Sinds de tweede helft van 2019 ziet NHG een stijging van het aantal huishoudens dat NHG gebruikt voor woningverbetering zoals het herstel van achterstallig onderhoud. Ook is er een sterke groei in het aantal mensen dat het geld gebruikt voor het verduurzamen van hun huis. In de eerste drie maanden van 2020 nam dit met 39% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Eenmalige kosten 

Wie NHG-garantie wil afsluiten, moet daarvoor eenmalig kosten betalen. Die bedragen 0,7% van het totale hypotheekbedrag. Maar omdat een hypotheek met NHG meer zekerheid geeft, krijgt u bij de meeste geldverstrekkers een rentekorting op de hypotheek. Zo verdient u de investering vanzelf weer terug.

Niet voor iedereen 

Niet iedereen komt in aanmerking voor een hypotheek met garantie. Sinds 1 januari 2020 is € 310.000 het maximale bedrag dat u mag lenen voor een NHG-hypotheek. Als u extra investeert in energiebesparende maatregelen, is dat maximaal € 328.600. Is uw hypotheek hoger, dan kunt u geen NHG afsluiten.

Beste hypotheek voor uw situatie 

Wilt u weten welke financieringsmogelijkheden u heeft voor het kopen, verbeteren of verduurzamen van uw huis? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de beste hypotheek voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.