Vakantie mag, annulering vaak niet gedekt

Nederlanders mogen vanaf 15 juni weer op vakantie naar de meeste Europese landen en de Nederlandse gebieden overzee. Code oranje (alleen noodzakelijk reizen) verandert dan naar code geel.  

vakantiebenodigdheden, koffer, surfplank, bal, hoed, schoenen, tas, flippers, tennis racket, handdoek, fiets
Nieuws
Datum: 15-06-2020

Steeds meer EU-landen openen hun grenzen voor Nederlandse toeristen. Ook Frankrijk en Duitsland hebben gezegd dat de reisbeperkingen per 15 juni vervallen. En dat is goed nieuws: volgens reisorganisatie TUI wil 68% van alle Nederlanders deze zomer graag op vakantie naar een Europese bestemming.

Annuleringsrisico 

Heeft u vakantieplannen? Houd er dan rekening mee dat de voorwaarden van uw reisverzekering waarschijnlijk zijn veranderd. Uit onderzoek van onafhankelijk bureau MoneyView blijkt dat de annuleringsdekking van reisverzekeringen zo is aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is. Eventuele kosten krijgt u dus niet vergoed. Niet alleen als u naar het buitenland zou gaan, ook als u in Nederland wilde blijven.

Zelf ziek 

Uw annuleringsverzekering keert meestal wel uit als u zelf besmet raakt met het coronavirus. U moet dan wel een doktersverklaring kunnen laten zien. Anderzijds: als u in quarantaine moet, is dat vaak weer niet verzekerd.

Onverwachts ontslag 

Mocht u als gevolg van de coronacrisis onverwachts worden ontslagen, dan kunt u onder voorwaarden vaak een beroep doen op uw annuleringsdekking. Als u een vaste baan heeft, is dit bij vrijwel alle verzekeringen een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan is dit weer niet altijd het geval. Raadpleeg dus goed de voorwaarden van uw reisverzekering.

Meer informatie 

Heeft u een vraag over dit artikel of over een lopende of nieuwe reisverzekering? Neem dan even contact met ons op. Wij staan u graag met raad en daad terzijde. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.