Naar een hoger energielabel

Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen vanaf 100 vierkante meter. Heeft uw pand op die datum een label D of lager? Dan kunt u de deuren sluiten. Neem het zekere voor het onzekere en tref maatregelen.  

overzicht energielabels met energielabel C gemarkeerd
Nieuws
Datum: 30-11-2020

De verplichting voor een energielabel C of hoger, geldt voor bijna alle bedrijfspanden: kantoren, onderwijspanden, publieke panden (zoals bibliotheken), horeca en logies, sportgebouwen en winkels. Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet. Maar als daar weer kantoren of showrooms bij horen die groter zijn dan 100 vierkante meter, vallen die wel onder de regel. Er zijn een paar uitzonderingen. Als u minder dan 50% van uw pand als kantoor gebruikt, als uw pand een monument is of binnen 2 jaar gesloopt of getransformeerd wordt, hoeft u niet aan de regel te voldoen. 

Naar energielabel C 

Misschien heeft u geen idee welk energielabel uw kantoor heeft. U kunt dat checken op EP-online. Heeft u een geldig label A, B of C, dan voldoet u al aan de norm van 2023. U hoeft dan verder niets te doen. Check wel tot wanneer uw energielabel geldig is. Heeft u energielabel D of lager, dan moet u maatregelen treffen om voor 1 januari 2023 op energielabel C uit te komen.  

Wat kunt u doen? 

U kunt stap voor stap uw pand verduurzamen. Begin eenvoudig. U kunt bijvoorbeeld alle lampen vervangen door ledverlichting. Ook behaalt u snel resultaat als u het leidingwerk rondom de ketels isoleert. Wilt u een stap verder gaan, dan is spouwmuurisolatie de moeite van het overwegen waard. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanelen een aantrekkelijke investering, ook al omdat er interessante subsidies voor bestaan.  

Meer dan een hoger energielabel 

Energiebesparende maatregelen leveren meer op dan een verplicht C-label. U bespaart op uw kosten, waardoor u de investeringen weer kunt terugverdienen. In aanbestedingen wordt bovendien steeds meer gekeken naar het duurzame karakter van bedrijven. Maar dan moet u misschien wel ingrijpendere maatregelen treffen om als beste uit de bus te komen. Zoekt u voor die investeringen een financiering? Neem dan contact op met ons kantoor. Ook voor het verzekeren van zonnepanelen bent u bij ons aan het juiste adres.  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.