Hypotheekrente hoger als gevolg van corona

Bij veel aanbieders is de hypotheekrente in de afgelopen maanden gestegen. Soms een enkele procentpunt, in de extreme gevallen 0,5% tot zelfs 0,75%. Maar in historisch perspectief is de rente nog steeds erg laag.

stijgende rente, procent teken in winkelwagentje, achtbaan
Nieuws
Datum: 16-06-2020

Zo betaalt u voor een hypotheekrente die u voor 20 jaar vastzet nog altijd minder dan 3%. Aan het begin van de financiële crisis was dit ruim 5% en in 2010 zelfs nog meer. De iets hogere hypotheekrente is dus geen reden voor paniek als u een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of een lopende hypotheek wilt oversluiten.

Verschillen

Wel valt op dat met name banken de rente van hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) verhogen. Hypotheken zonder NHG zijn juist duurder bij verstrekkers die met geld van beleggers zoals pensioenfondsen werken.

Aanbieders vergelijken

Door deze verschillen kan het lonen om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken voordat u een nieuwe hypotheek afsluit. Wij helpen u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Vragenlijst

Vanwege de crisis stellen veel hypotheekverstrekkers meer vragen dan voorheen om uw financiële situatie nu en in de toekomst inzichtelijk te krijgen. In veel gevallen moet u een extra vragenlijst invullen. Als uw hypotheekadviseur helpen wij u daar graag bij en zoeken we samen een hypotheek die verantwoord is en goed bij u past.

Contact

Wilt u meer weten of bent u op zoek naar een goede en betaalbare (nieuwe) hypotheek? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.