CAR-verzekering, ook voor klusbedrijven

Grote verbouwingen worden op dit moment nog even uitgesteld, maar veel huiseigenaren pakken wel massaal kleinere klussen op, vooral buitenshuis. Dat biedt kansen voor de klusbedrijven in Nederland. Fijn dat er zo veel werk is, maar zorg wel voor een CAR-verzekering.

klusjesman, verbouwing, gaten in de muur, klussen, man, verzekeringen, schade zakelijk, gele beschermingshelm
Nieuws
Datum: 12-06-2020

Op online klusplatform Werkspot.nl worden grofweg 10.000 klussen per week geplaatst. In de eerste coronaweken was er even sprake van een flinke dip, maar inmiddels ligt het aantal klussen boven het niveau van voor de crisis. Vooral voor klussen buitenshuis werd de hulp en deskundigheid van vakmensen ingeroepen. Zo steeg de vraag naar bestrating met 66%, tuinaanleg en onderhoud met 54% en buitenschilderwerk met 42%.

Renovaties, verbouwingen en kleine klussen binnenshuis namen af, behalve het installeren van airco dat met 62% toenam. Volgens de Vereniging Eigen Huis werken veel mensen thuis en willen daarom geen verbouwingsoverlast. Andere mensen wachten met het verduurzamen van hun huis omdat ze geen grote uitgaven willen doen tijdens de coronacrisis.

Schade en diefstal

Hoe leuk het werk ook is, als klusjesman of -vrouw weet u dat er in de uitvoering zomaar iets mis kan gaan waardoor er schade ontstaat. Ook kunnen uw materialen en gereedschappen gestolen worden of kunnen storm- en brandschade voor hoge kosten zorgen. Het is heel zuur als u het geld dat u met een klus verdiende kwijt bent aan herstel of vervanging van uw spullen. Daarom is een Construction All Risk (CAR)-verzekering voor klusbedrijven onontbeerlijk. De risico’s zijn daarmee goed af te dekken. Bovendien zijn de verzekerde bedragen af te stemmen op uw bedrijf. De premie blijft dan betaalbaar.

Rechtshulp en eigen vervoer

De CAR-verzekering is aan te vullen met een dekking voor bedrijfsaansprakelijkheid voor als u door uw werkzaamheden schade of letsel veroorzaakt aan anderen. Verder kunt u rechtsbijstand verzekeren. U kunt dan rekenen op advies van juristen als er een conflict ontstaat. Mocht het komen tot een rechtszaak, dan krijgt u ook die kosten vergoed. En ten slotte kunt u schade aan goederen en gereedschappen in uw bestelauto (en/of aanhanger) verzekeren, evenals diefstal van deze spullen uit uw bestelbus. Als de auto beveiligd is, kunt u een korting krijgen op de premie.

Verzekeringsadvies

Een CAR-verzekering samenstellen is een kwestie van maatwerk. Neem daarom contact op met ons kantoor om te bespreken welke risico’s uw bedrijf loopt en in hoeverre een verzekering voor u een oplossing is.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.