LInkedin Facebook Twitter Instagram YouTube

Wagenpark leasen of kopen?

Als u een bedrijfsauto wil aanschaffen, of uw wagenpark wilt vernieuwen of uitbreiden, kunt u kiezen voor lease of voor koop. Welke voor- en nadelen hebben de verschillende mogelijkheden en wanneer moet u zelf voor de verzekeringen zorgen?

Als u bedrijfsauto’s wilt leasen heeft u twee mogelijkheden: financiële lease en operationele lease. Bij financiële lease blijven de auto’s juridisch eigendom van de leasemaatschappij tot het leasecontract afloopt en het aankoopbedrag is afbetaald. Maar u bent wel direct economisch eigenaar, wat betekent dat de wagens op de balans komen te staan.

Bestudeer het leasecontract
Bij operationele lease beschikt u over de bedrijfsauto’s, maar blijft de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch eigenaar en komen de bedrijfsauto’s niet op uw balans te staan. Aan het einde van de looptijd van het contract gaan de wagens terug naar de leasemaatschappij of kunt u ze tegen de restwaarde overnemen. Bij operationele lease betaalt u een vast bedrag per maand om alle kosten te dekken. Alle kosten van onderhoud, reparaties, belasting, verzekeringen, afschrijving, rente en vervangend vervoer, zijn voor de leasemaatschappij. Bij financiële lease kunnen daarover wel eens onduidelijkheden bestaan. Schenk daarom altijd veel aandacht aan de leaseovereenkomst. Daar moeten alle afspraken helder in opgenomen zijn.

Liever kopen?
Uiteraard is het ook mogelijk uw bedrijfsauto’s te kopen. U bent dan direct volledig eigenaar en kunt de bedrijfsauto of bestelbus naar eigen smaak en voorkeuren inrichten. De vraag is wel: heeft u voor de aanschaf de middelen beschikbaar en wilt u het geld daar ook echt voor gebruiken? Of sluit u liever een lening af? Als u koopt, bent u ook zelf verantwoordelijk voor alles wat bij het bezit van een wagenpark komt kijken. Dat kan een heel gedoe zijn en de kosten kunnen het ene jaar hoger uitvallen dan het andere. Maar u kunt ook besparen, bijvoorbeeld door uw medewerkers te leren hoe ze zuinig kunnen rijden en door te letten op de kosten.

Klankbord
Wat is voor u de beste manier om nieuwe bedrijfsauto’s te financieren? Dat is vooral iets om te bespreken met uw accountant. Is het gunstig om de wagens op de balans te hebben? Welke kosten kunt u aftrekken? En hoe zit het met bijtelling? Financiert u het aankoopbedrag zelf of sluit u een lening af? Ook wij fungeren graag als klankbord, zeker als het gaat om de financiering en de verzekeringen. Neem contact met ons op als u daarover geadviseerd wilt worden.17-05-2018

Bezoekadres

Zwolseweg 17-21
2994 LB Barendrecht

Postadres

Postbus 1185
2990 CA Barendrecht

Contact

06-515 068 07 voor algemene vragen
 06-184 527 99  voor schademeldingen of vragen

info@tinke.nl
0180 - 623 000

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur. U belt tegen het lokale tarief, plus eventuele kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon. Wij hebben geen keuzemenu, u krijgt altijd direct een medewerker aan de lijn.

Kvk nummer 24264808| WFT nummer 12002873| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top